Som jag skrev i senaste bloggen så kontaktade jag ”skandal” läkaren Harald Blomberg som då befann sig utomlands. Istället fick jag kontakt med Eva Johansson som jobbar på Cenret för rytmiskrörelseträning i Stockholm. Eva befann sig lägligt nog på resande fot, utanför Göteborg så vi bestämde träff några dagar senare. Eva erbjuder dessutom analys och harmonisering med hjälp av bioresonans enligt Paul Schmidt och hälsocoachning enligt metamedicin modellen. Vad i hela friden är då bioresonans och metamedicin?

Den korta versionen är att bioresonans är ett helhets- och systemkoncept som diagnosticerar, balanserar och eliminerar både inre och yttre faktorer som påverkar hälsan. Metamedicin i sin tur är baserat på vetenskapligt bevisade biologiska naturlagar. Metamedicinen behandlar inte endast symptom utan vill förstå orsaken, processen och meningen bakom sjukdomstillstånd alltifrån cancer till en förkylning. Den långa versionen och en närmare presentation (för den som inte kan låta bli) finns att läsa nedan;

Den äldsta formen av bioresonans är vårt solljus. När solljuset når vår hud utlöses regulationer. Skälet till detta är dock inte t.ex. att huden värms upp utan den ultravioletta andel som ingår i solljuset. Ultraviolett ljus är i stånd att stimulera pigmentbildningen.
I vår hud finns alltså ett regulationssystem integrerat som exakt vid solljusets frekvenser pigmenterar huden, d.v.s. låter denna bli brun. Hudens pigmentering är bara en av de regulationer, som utlöses av solljuset, t.ex. aktiveras också produktionen av D-vitamin.
Det är lätt att förstå, att det förutom solljusets smala frekvensband även existerar andra frekvenser, som återigen utlöser sina egna regulationer. Det var Paul Schmidt som år 1976 förstod dessa samband. Han grundade därmed den exogena (utifrån inverkande) bioresonansen, som i dag bär hans namn. En särskild tyngdpunkt för förfarandet är identifieringen och frånkopplingen av orsaksinflytanden på vår hälsa, som geopati, elektrosmog, dålig kosthållning o.s.v.
Mer än 5500 naturkunskapsorienterade läkare och homeopater använder enbart i Tyskland bioresonans enligt Paul Schmidt. Detta genombrott har blivit möjligt med High-med-apparaten från Rayonex Schwingungstechnik GmbH, Rayocomb PS 1000 Polar Evolution.

Vad betyder ordet bioresonans kanske ni också sitter och suger på? Jo, bio betonar den naturliga karaktären av metoden och resonans det som bara inträffar när saker som har identiska svängningstal matchar varandra. Ett bra exempel är att använda en stämgaffel. Om man tar två likadana stämgafflar och håller bredvid varandra och sen slår till den ena så dess karakteristiska ljud hörs, då kommer den andra gaffeln som man inte har rört, att också börja röra på sig. Resultatet blir att båda stämgafflarna som använder sig av samma frekvenser, därför sänder ut samma ton. Det fungerar bara om båda stämgafflarna är identiska.

Förklaringen till metamedicin i sin tur delas ofta upp i tre ord: meta, holistisk och biologisk.

Ordet meta kommer från grekiskan och betyder ”över” eller ”bortom”. En metaposition är en position utanför en situation där man kan reflektera över den och få perspektiv. Det är vad konstnären gör när han suttit med en detalj och sedan tar några steg ifrån sitt konstverk för att betrakta det på avstånd. Då ser han också hur detaljen passar in i hela bilden, eller i ett större sammanhang. Metamedicin är inte en ny terapi eller metod att behandla utifrån utan en modell som biologiskt och vetenskapligt förklarar sjukdomsprocessen.

Metamedicinen omfattar inte enbart den fysiska kroppen utan även sinne och själ (holistisk). Inte bara det som inträffar i våra liv utan även våra tankar och värderingar om det som inträffar, om vi upplever det som bra eller dåligt.

Metamedicinen integrerar alla områden: traditionell-, komplementär- och alternativmedicin. Det är en plattform för samarbete mellan de olika behandlingsområdena. Alla terapier har gåvor för olika delar i sjukdomsprocessen. Grundtanken är att förstå den biologiska processen och välja terapier och behandlingar som stödjer det naturliga läkandet. Coolt va?

Innan autismen dundrade in i våra liv om någon nämt för mitt ”gamla” jag att jag inom sinom tid skulle smälla upp en Rayonexapparat i mitt kök (och dessutom betala för det!) skulle jag sannolikt snörpt på munnen och skakat på huvudet. ”Det som låter för bra för att vara sant ÄR för bra för att vara sant..”. Den har nog de flesta utav oss upprepade gånger lutat oss emot.

Uppenbarligen verkar dessa ord börjat blekna och förlora i värde hos mig. Kanske inte så konstigt när man utan förvarning nässlas in mer och mer i autismens mystiska värd?

Ingen har ju faktiskt än knäckt nöten autism och vi alltså inte vad det är. Jag var på en föreläsning på Gillberg Center i höstas där en ”expert” informerade om forskningsläget gällande autism. Han konstaterade att man snarare bör tala om ”autismer” istället för autism eftersom i princip alla skiljer sig så kopiöst från varandra. Yeah, det har jag redan listat ut..

Habiliteringen ska vi inte heller tala om. Den organisationen är uråldrig och inte anpassad efter barnen är den då heller inte. Inte den habiliteringen vi tillhör iallafall (med undantag för Birgitta då..). Jag har heller inte hört talas om någon endaste habilitering i Sverige som inte uteslutande arbear med intensiv beteendeterapi (IBT). För mig klingar det illa att alla ”autismer” ska behandlas ”lika”..

Nä ni, att 70-80 % av barnen med autism även har svåra tarm- och magproblem, det köper jag bara inte sådär. Det står ingenstans att det är diagnoskriterier för autism. Det accepterar jag inte utan vill hitta en trolig förklaring till det. Hoppas även att det på vägen kan bidra till några stackars föräldrar som dag efter dag under gråt trycker i sina autistiska barn microlax..

Häromdagen läste jag om autism; ”Dessa sårbara individer är ej skapta för denna stressade, konstlade värld..”. Vackert och sorgligt. Men jag är beredd att hålla med.

Jag tror inte nödvändigtvis att tex vaccin är boven i dramat till autism men jag kan inte heller utesluta att de där sprutorna som gav honom feber i dygn inte var droppen som fick bägaren att rinna över i hans lilla redan förgiftade kropp..

I vår position är det uteslutet att stänga dörrar, kalla det gärna ”leta halmstrån” om ni vill, det är inget nytt för mig. Ni behöver inte heller bekymrat påpeka evidens och vetenskapligt beprövade studier. Det finns studier på kopplingen mellan autism och tarmbesvär. Jag tror att vi alla gör bäst i att vara ödmjuka inför vad ordet ”beprövad” i praktiken betyder samt processen innan det får lov att klassas som det.

Bioresonansen resulterade i allafall i att vi blev med diverse vitaminer och mineraler (bara att öppna plånboken) och även en substans som ska hjälpa kroppen att göra sig av med gifter och parasiter. Konklusionen var att han inte tillgodogör sig näringen från maten på ett tillfredsställande sätt. Inte förvånande. Inte alls.

Eva hade med sig son son som idag är 12 år gammal. Han diagnostiserades med grav autism, ADHD och utvecklingsstörning vid tre års ålder. Härligare kille får man leta efter! Hans föräldrar vägrade att acceptera läkarens dystra framtidsutsikter. Eva är i grunden civilingenjör, man kan utan att överdriva säga att hon tvärt ändrade riktning. Hennes son började prata vid sju års ålder..

Eva visade med hjälp av sonen rörelser   från rytmisk rörelseträning.

Rytmisk rörelseträning bygger på de rytmiska rörelser som spädbarn spontant gör. Tack vare dessa lär sig barnet hitta i kroppen och koordinera sina rörelser. Rörelserna stimulerar också hjärnan så att nervförbindelserna utvecklas och hjärnan mognar. På så sätt läggs grunden för utvecklingen av så kallade exekutiva funktioner, till exempel uppmärksamhet och impulskontroll, för visuella färdigheter som samsyn och ackommodation samt för språkets utveckling.

Spädbarnets rytmiska rörelser integrerar också de primitiva reflexerna. Om spädbarnet hoppar över stadier i sin rörelseutveckling förblir dessa aktiva. Aktiva reflexer kan försvåra den motoriska utvecklingen så att barnet får problem med bland annat koordination, balans och stabilitet. I vuxenlivet kan aktiva reflexer ställa till många problem både fysiskt och psykiskt.

Well, inte speciellt krångligt att pröva, fasligt dyrt är det inte heller. Allt är relativt.

På återseende..

P.S ”Skandal” läkaren anmäldes till Socialstyrelsen b la för att han skrivit kostintyg till ett autistiskt barn, där föräldrarna i fråga upplevde att barnet mådde betydligt bättre på gluten och kasenfri diet D.S

Written by 

2 thoughts on “Bioresonans & metamedicin -hokuspokus, eller?

  1. Bra skrivet! Dags att någon börja lösa autismens gåta! Det är på tiden att alternativmedicinen uppmärksammas.

    1. Tack för respons och för att du läser! Eller så kan man kalla det ”funcional medicine” som räknas som en beprövad metod ;)kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.