Nu är vi framme på Option. Vi ligger nedbäddade i sängen och ska sova. Helt slut.

Idag har vi ”gjort” New York under några intensiva timmar. Vi tog oss igår kväll från flygplatsen JFK till ett sunkigt hostel där vi sov bort den värsta jet-lagen under några timmar.

På em mötte vi upp Maria och Johnny, två andra deltagare från Sverige. Vi tog tillsammans med dem tåget till Wassaic. Det var en tvåtimmars resa och sedan blev vi hämtade av en förbokad taxi som transporterade oss vidare den sista biten till centret beläget i Berkshires i västra Massachusetts.

Option gränsar till Connecticut men ligger på Massachusettssidan. Vilken kontrast!  För några timmar sedan befann vi oss mitt i smeten bland skyskrapor i ett pulserande, soligt New York och nu på landsbygden med en idyllisk natur och små snöhögar som fortfarande ligger kvar lite här och var.

Vi registrerade oss, fikade och träffade Emily, som är vår program-advisor. Hon berättade om upplägget och undrade vänligt hur det var för Alejandro med engelskaförståelsen. Alejandro svarade henne oroligt att han oroade sig mer för svartbjörnarna som sades lura i skogarna, enligt den pratglada taxichauffören (som egentligen var en pensionerad bybo som extraknäckte genom att hämta folk i sin pedantiskt skötta Lincoln lite då och då). Emily berättade pedagogiskt att de gjort sig av med alla soptunnor utanför för att undvika att björnarna kom och åt ur dem, varpå vi nog skulle klara oss nu.

Alejandro tittade storögt på henne och utbrast ”But then they have to eat us!” To be continued..

Godnatt.

Written by 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.